mandag 31. august 2015

Diare hos spedbarn

Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet mister mye væske. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge dehydrering er å tilby . Diaré er hyppig, løs og vannaktig avføring.

Det kan være vanskelig å definere diaré hos småbarn fordi avføringsmønsteret er veldig varierende. Avføringen som kommer fra morsmelk kan ofte se ut som diaré, det vil si den er flytende, sterk gul i fargen og med små korn i. Langvarig diaré hos småbarn skyldes ofte andre ting enn infeksjon med. Vær oppmerksom på at en dehydrering kan oppstå raskt hos barn under 2-år.

Med diaré menes hyppig, løs og vanntynn avføring. Det kan være vanskelig å definere hos små barn, da avføringsmønsteret deres er svært . Barn får ofte diare kombinert med oppkast, og hos barn er det enda viktigere med hurtig start av væskeerstatning, de blir raskere uttørret enn . Kan inntreffe hos barn mellom og år, ofte diare med råtten lukt. Enkelte barn har slik bæsj i mer enn to uker før den går over til vanlig. Diaré skal alltid tas på alvor hos babyer fordi de så fort kan bli dehydrerte.


Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber. Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke.

Jeg lurer på om datteren min på uke og dager har diarè. Avføringa hennes er gul, som den burde være, men veldig . Min lille engel Emil sliter med diare for tiden, han er så tynn i magen at bleien. Jeg har alltid gitt mine barn blåbærsaft når de har hatt diare.


Barns avføringsmønster varierer, og kriteriet for normal avføring (konsistens og antall tømninger) er derfor barnets premorbide . Ved langvarig diaré (2-uker) bør barnet også legeundersøkes, likeledes hvis . Avføringen kan være vandig, suppetynn, av og til slimtilblandet. Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Hva gjør jeg dersom barnet mitt rammes av diaré? Dimexanol er et mildt produkt som hjelper til med å stoppe diare hos barn.


På verdensbasis er sykdommen den viktigste årsak til alvorlige diaré hos spedbarn og små barn og fører til ca 50dødsfall årlig hos barn . Nå har M hatt diaré siden tirsdag morgen. Han har tidvis vært bedre, men når vi har gitt han grøt og forsøkt med tilnærmet normal kost, så har .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg