fredag 7. august 2015

Solbrent

Ble du så glad da påskesolen titten frem, at du glemte å smøre deg? Fortvil ikke – her er ekspertens beste tips til deg som er solbrent. Sjekk hvorfor du blir solbrent og hvordan du kan lindre smerten. Foto: Colourbox Sjekk hvorfor du blir solbrent og hvordan du kan lindre . Dette er den vanligste formen for solinflammasjon, og de fleste av oss har opplevd å bli solbrente en eller flere ganger.


Rødhet, hevelse og smerter er tegn på solbrenthet og oppstår fordi huden har fått mer sol enn den tåler. Vi har samlet noen gode råd og tips om hva du kan . SOLHATT: Husk alltid å bruke en solhatt for å beskytte både hodebunnen og huden. Skulle du likevel bli solbrent kan du alltid bruke tipsene . De aller fleste har nok opplevd å bli solbrent i løpet av livet.


Noen ganger er det uskyldig, mens andre ganger mer alvorlig. God solbeskyttelse er derfor viktig, men er skaden først skjedd kan det lindre med kjølende og fuktgivende produkter. Her får du gode råd og tips ved solbrent . Den varme vårsola gir raskere forbrenninger enn du tror. Når uhellet så er ute, og huden er irritert eller solbrent, kan du bryte av en liten bit fra et av bladene, dele den i to og smøre den utover huden.


Vi vet jo egentlig bedre enn å oppholde oss i sola så lenge at vi blir brent, men av og til er man uheldig (og kanskje litt uforsiktig) og blir solbrent . Det er lett å bli solbrent, både for voksne og barn. Hva er egentlig solbrenthet og hvordan lindrer vi best mulig? Dersom du først har blitt solbrent, er det vanskelig å forhindre at huden begynner å flasse.


Det å flasse er nemlig en naturlig del av hudens . Og de fleste av oss har antagelig prøvd ut noen såkalte kjerringråd mot solbrent hu som for eksempel å smøre på yoghurt naturell , eller . Jeg ble solbrent for første gang i går, og det er helt forferdelig! Jeg og kjæresten min låg på stranden og slappet av etter en tur i sjøen. Man kan bli solbrent både gjennom solarium og nat. Når man har blitt solbrent bør man holde seg unna sola i noen dager.


Dekk til huden med klær, bruk høy solfaktor eller hold deg i skyggen. Det svir i huden, den er rø varm og selv den mest florlette kjole føles som sandpapir. Solbrenthet er en tilstand av brent hud som følge av ultrafiolett stråling (UV-stråling) fra sollys eller lampene fra et solarium. Jeg plages med å bli så utrolig fort solbrent, blir solbrent selv om jeg bruker sol faktor 30.


Er noe rødhåret, lys i huden og fregner så jeg er klar over at jeg er mere . Overdreven soling og solbrenthet er ofte grunnen til at man får hudkreft. Det kan få store konsekvenser hvis man blir solbrent gjentatte ganger .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg