onsdag 26. august 2015

Røde utslett barn

Med små barn tenker vi her først og fremst på førskolebarn; Utslett med feber. Kalles på fagspråket papler; Det er små, røde prikker - nupper - som hever seg . A10300BufretLignendeMange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet.

Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og . Barn med røde hunder skal derfor holdes unna gravide. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Vannkopper vises som røde flekker i ansiktet og på kroppen.

Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg. Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner. Tredagersfeber gir et blekt, rødt og sammenflytende utslett på hele kroppen.


Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder. Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud?


Hvis huden blir rød og flasser, kan det skyldes at babyen reagerer på matvarer som mammaen har spist, . De fleste barn har relativt lite kløe, og er i god form. Atopisk ekseRødt, kløende utslett, ofte på tørr hu .

Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på. UTSLETT HOS BARN: Ser du forskjell på de ulike utslettene? Etter et par dager får barnet et veldig rødt utslett i kinnene. Melkeallergi er den vanligste matallergi hos barn, og den som ofte debuterer først.


De kan også ha utslett; småprikket rødt eller elveblest. Det er mange årsaker til at røde prikker dukker opp på barnehuden. Jeg lurer på om kan barn kan få kviser, eller kan det være noe annet. Små, røde prikker som blir bleke ved trykk kan være tegn på meslinger eller. Meslinger, Røde hunder, Erythema infectosium og.


Man kan smøre på sårsalve ganger daglig. Petekkier er små røde utslett som egentlig er millimeterstore, punktformede blødninger. Også nyfødte barn kan få petekkier, så vel som gamle mennesker som . Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber.


VANNKOPPER: Utslettet merkes først som røde prikker, utvikler seg til . Dette er et utslett der barnet får kløende vabler som opphøyde felter i huden. Disse feltene er ofte blek-røde, kan klø intenst, men forsvinner gjerne etter en halv .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg