mandag 17. august 2015

Hiv behandling

Man har ennå ikke funnet en behandlingsmetode som helbreder hiv helt. Det finnes medisiner som kan bedre immunforsvaret eller hindre at immunforsvaret blir . Siden 19har spesifikke medisiner mot hiv vært tilgjengelige.

Behandlingen med disse går under betegnelsen HAART, som betyr Highly Active Antiretroviral . Det er gjort store fremskritt i behandlingen av hiv. Medikamentell behandling stanser langt på vei virusformeringen i kroppens celler. Risikoen for å bli smittet gjennom ubeskyttet sex med en hiv-smittet person på medisinsk behandling, er minimal.


Man kan være smittet med hiv (være hiv-positiv) i mange år uten å få aids. Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnit år fra smitten til utvikling av de . I dag finnes det ingen behandling som kan kurere hiv. Gå til Behandling - ​Alle pasienter med nyoppdaget hivinfeksjon skal så snart som mulig henvises til infeksjonsmedisiner. Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv.


Hivtest; Symptomer på hiv og aids; Behandling av hiv og aids; Når . ARV-behandlingen starter nå ved påvisning av hiv-viruset. Så langt er det ikke utviklet medisiner eller behandlingsmetoder som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg