tirsdag 22. desember 2015

Artrose kne

Artrose i kneleddet er slitasjeforandringer i leddbrusk eller ben i kneleddet. For ti år siden fikk jeg besøk av en pasient med store plager fra artrose i det ene kneet. Han hadde tatt røntgenbilde av kneet og fått vurdering . Det er god forskning som viser at trening hjelper mennesker som har artrose i kneet. Effekten er ikke like godt dokumentert hos dem som har artrose i hoften.


Artrose eller slitasjegikt er en progressiv degenererende sykdom der leddbrusken. Det vanligste symptomet er smerter ved aktivitet, hevelse og vann i kneet, . De vanligste leddene å få artrose i er hofter, knær, hender og ryggsøyle. Nøyaktig hvor mange som har artrose er vanskelig å beregne, men i en nyere norsk . Artrose i kneleddet, også kalt slitasjegikt, er en vanlig årsak til kneplager. Vanligst er artrose i hofte, kne, ankel og skulder. Kne artrose er en lidelse som er relativt vanlig.


Gradvis nedbrytning av den støtdempende brusken i kneleddet gjør at knokkelen eksponeres og det kan oppstå . Artrose innebærer at brusken som utgjør leddflatene i kneet gradvis smuldrer bort. Dette kan skje somen naturlig følge av aldersforandringer fordi brusken med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg