onsdag 23. desember 2015

Hvor lenge varer falsk krupp

Nest eldste gutten min var veldig plaget, de fleste anfallene varte 1-netter men av og til ble de ei uke og da ble det sykehus innleggelse. Som regel har sykdommen et lett forløp, men en sjelden gang kan det være nødvendig å innlegge . Men hvor lenge bør man holde de hjemme når det har falsk krupp? Men hvor mange dager bør jeg forvente at det varer før jeg evt. Falsk krupp ses oftest hos barn mellom et halvt og fem år. Det er en vanlig sykdom med god prognose.


Ekte krupp er det samme som difteri og er svært sjeldent i Norge i dag. Falsk krupp forløper som regel fredelig og varer i tre til fire dager. Falsk krupp er betegnelsen som brukes om en gjøende (bjeffende) hoste og hvesende pust hos et barn med en luftveisinfeksjon, som oftest . Falsk krupp kan oppleves som dramatisk for både voksne og barn, men heldigvis er tilstanden sjelden farlig. Falsk krupp er en vanlig akutt tilstand hos småbarn og er karakteristisk med ”bjeffende” hoste. En episode med falsk krupp kan vare noen timer.


Se video av barn med falsk krupp, slik at du gjenkjenner pustevanskene og den. Hvor lenge har barnet vanligvis falsk krupp? Falsk krupp (akutt laryngitt) er en sykdom som rammer små barn og kan gi heshet, bjeffende hoste. Virkningen kommer først etter noen timer, men varer lenge.


Såkalt falsk krupp (akutt laryngitt), som er en betennelse i slimhinnene. Har astma selv, og har hatt noen skikkelige anfall hvor jeg ikke får puste, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg