onsdag 9. desember 2015

Stoffskifte lavt

Lavt stoffskifte er en sykdom med nedsatt stoffskifte. De mest typiske plagene er trøtthet, slapphet, fryser lett, treg mage, tørt hår og . SkjoldkjertelsykdomLavt stoffskifte (hypotyreose) - helsenorge.

BufretLignendeLavt stoffskifte kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Lavt stoffskifte behandles ved tilførsel av hormonet tyroksin (tablett). Hvis det er for lite tyreoideahormon i blodet, går de fleste kroppsfunksjoner tregere (lavt stoffskifte).


Det kan best beskrives som at kroppen går på lavgir.

Hypotyreose, eller lavt stoffskifte, kommer nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen, og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. HØYT OG LAVT STOFFSKIFTE: Å ha et normalt fungerende stoffskifte, kan ha mye så si hvordan kroppen oppfører seg. For dager siden - Et mye brukt uttrykk som ligner på lavt stoffskifte er lav forbrenning. De som har lav forbrenning vil ha lett for . Noen rammes av lavt stoffskifte, andre av høyt stoffskifte. Lavt stoffskifte (hypotyreose) er en tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for lite av stoffskiftehormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3).


Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Det kan gi forskjellige symptomer, som for . STOFFSKIFTE: Høyt og lavt stoffskifte er to vidt forskjellige sykdommer.

Tilstandene skyldes at kroppen enten produserer for mye, eller for lite . NO: Lavt stoffskifte er mer vanlig enn høyt stoffskifte. Opp mot prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har lavt stoffskifte, inkludert . Sykdommen har en rekke alvorlige effekter på helsa og tegnene på lavt stoffskifte kan være tynt hår, blekt ansikt, uttynnet øyenbryn, heshet, . Lavt stoffskifte, eller hypotyreose er nedsatt produksjon av hormonene som regulerer stoffskiftet. Omtrent av menn og av kvinner rammes av lavt . Mange kvinner har lavt stoffskifte uten å vite det. God behandling krever en gjennomgang av pasientens livssituasjon, mener lege Lars Omdal. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Siv Cathrine Brauter (38) fikk symptomer på lavt stoffskifte i slutten av tenårene. Hun begynte å gå opp i vekt, sov mye mer etter jobb og fikk . For lavt stoffskifte kalles også myxødem, hypotyreose, hypothyreose eller hypotyreoidisme. Dette betegner den tilstand som forekommer når skjoldbruskkjertelen . Dersom du har en gjennomsnittlig temperatur som er klart under grader - kanskje til og med under - er det veldig sannsynlig at du har et for lavt stoffskifte . Lavt stoffskifte (hypothyreose) skyldes nedsatt utskillelse av hormonet thyroxin, som produseres i skjoldbruskkjertelen (glandula thyroidea).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg