mandag 14. desember 2015

Langvarig hoste barn

Hoster barnet også på natten over en tidsperiode over seks til åtte uker, bør barnet sjekkes av lege på grunn av mistanke om astma. Barnet mitt har hatt en lei hoste i lang tid og jeg lurer på hva det er? Hvilke andre årsaker kan det være til at barn har langvarig hoste?

Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha. Langvarig slimhoste hos barn kan være tegn på bakterieinfeksjon (bakteriell bronkitt). Min sønn på 22mnd har i nærmere uker hostet veldig.


Hoste er et vanlig symptom på flere luftveisinfeksjoner.

Her får du råd om hva du kan gjøre for å hjelpe barnet ditt og når du bør søke lege. Langvarig hoste ved øvre luftveisinfeksjon. Hoste hos barn kan skyldes blant annet bronkitt, forkjølelse eller astma. Residiverende eller langvarig hoste kan gi mistanke om astma, men muligheten for mykoplasma-, klamydia- og adenovirusinfeksjon eller aspirasjon av .

Ved langvarige infeksjoner og ved slutten av uskyldige kortvarige infeksjoner er. Dette er vanlig hos spedbarn og hos eldre, og det er vanlig etter hjerneslag og . Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking. Dyp klingende hoste i serier, eventuelt med kiking i inspiriet. Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke.


Astma kan vise seg som langvarig hoste særlig. Barn som hoster er en vanlig bekymring hos foreldre og. Hvor lenge kan barnet hoste før man kontakter lege? Vesla mi på 16mnd er forkjøla og veldig snørrete på dagen. Forkjølelse er den vanligste årsaken til økende pustebesvær hos barn med astma.


Ofte tørr og hard hoste, spesielt om natten og ved . Foreldre er ofte forvirret når barnet opplever en langvarig episode av hoste. Høre barnet hoste kan føre til at du bekymre deg, men betyr ikke nødvendigvis at det . Normalt er hoste ikke farlig, men kraftig og langvarig hoste kan gi ømhet i brystkassen,. Ved kikhoste har barn hosteanfall med støyende (kikende) innånding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg