torsdag 10. desember 2015

Hva er hepatitt c

Hepatitt C er en virussykdom som hos 70- av de smittede kan få et kronisk forløp der en del utvikler. Sykdommen forårsakes av hepatitt C-virus (HCV) som er et virus i familien flaviviridae. Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Infeksjonen er symptomfri hos av voksne og av barn . Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse. C-diagnosen; Behandling av hepatitt C; Forebygge hepatitt C; Hva vil skje videre?


Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren. Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Hepatitt er den latinske betegnelsen for leverbetennelse.


Hepatitt C skyldes et virus som kalles hepatitt C virus. Hepatitt betyr leverbetennelse og kan forårsakes av mange ulike mikroorganismer. De vanligste er hepatitt A-virus, hepatitt B-virus og hepatitt C-virus. Hepatitt C skyldes HCV (hepatitt C-virus), som har om lag de samme smitteveier som HBV, men viruset smitter i de fleste sammenhenger ikke . Det finnes ingen vaksine mot hepatitt C, men sykdommen kan kureres med medisiner. Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott,.


En som er smittet er forpliktet til å oppgi hvem eller hva smitten kan ha kommet fra, . Blant eldre sprøytenarkomane dør flere av hepatitt C enn av overdose. Hva er indikasjonen for HCV-behandlingen? Bare – av pasientene med hepatitt C-virus vil utvikle cirrhose innen år. Hepatitt C-virus (HCV) er et RNA-virus i gruppen hepatittvirus som ved infeksjon fører til hepatitt (leverbetennelse).


Hepatitt C er ein viral leverinfeksjon som kan gjeva gulsott med gul hud og gule bindehinner i auga (ikterus). Sjukdomen er ofte kronisk og vert årsaka av hepatitt . Ved hepatitt type C får over halvparten av de smittede kronisk hepatitt, og det finnes ikke vaksine til forebyggelse. Hepatitt C, en leverbetennelse forårsaket av hepatitt C-viruset, er blitt omtalt som den stille epidemien.


Det kan gå mange år fra man er blitt smittet til sykdommen . Hepatitt C medisin er ikke risikofritt, les på Dagens. Hepatitt B varierer mye, fra lette til meget alvorlige sykdomstilfeller. Hepatitt C forløper ofte så mildt at man ikke skjønner hva som foregår, og det . Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte med hepatitt C viruset. Hovedsmittekilden er infisert blod og 70- av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg