torsdag 31. desember 2015

B12 mat

B12-vitamin er viktig for både nervesystemet og immunforsvaret. Dette vitaminet finnes bare i animalske matvarer, og derfor må særlig . Amming og B12: Ammende har et økt behov for B12.

Animalske produkter som melk, meieriprodukter og kjøtt inneholder B12. Det er flott at du spiser mye frukt og grønnsaker, men Bfinnes ikke i vegetabilske matvarer (heller ikke i nøtter), bortsett fra i alger. Hva slags mat kan øke innholdet av vitaminene B og D? Mangel på vitamin Bkan skyldes ensidig kosthol mangel på .

Kjøtt, ost og melk er gode kilder til vitamin B12. Mangel på vitamin Bkan skyldes utilstrekkelig inntak via kostholdet, eller redusert . Men melkeallergikere spiser gjerne andre former for animalsk mat, som også inneholder B12. Veganerne, derimot, spiser ingen animalske produkter. Har du kuttet ut alle animalske produkter fra kostholdet, bør vitamin Binntas som kosttilskud enten som. Veg og Triobe eller med berikede matvarer.


Vegetarianere bør passe på at de får nok vitamin B12; Eldre med lite inntak av mat. Man antar at av de eldre i nordiske land lider av Bmangel. Mangel på Bkan få alvorlige konsekvenser.

På tross av at vi i dagens samfunn har en konstant tilgang på mat, er . ET GODT VALG: Laks med brokkoli er en rett som både er rik på vitamin Bog på folat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg