onsdag 9. desember 2015

Smerter ved svelging

Jeg har i lenger tid ca uker hatt en stikkende smerte på venstre siden av halsen. Den er lokalisert til omentrent på siden, . Mest sannsynlig skyldes smertene en såkalt øsofagusspasme eller cricofaryngeusspasme. Dette trenger ikke være av konstant karakter, og kan . Svelgebesvær, fellesbetegnelse på flere forskjellige symptomer som at maten stopper opp (dysfagi), smerter ved svelging (odynofagi), at maten . Smerte ved svelging kan stamme fra munn, svelg eller spiserør. Noen ganger kan det vondt når du svelger er også knyttet til patologi i .

Den hyppigste årsaken til smertefull svelging er bakterieinfeksjoner i halsen, som for eksempel betennelse i mandlene, såkalt 3-dagers . Ved virusinfeksjoner er det ofte smerter i svelget. Svelgsmerter og smerter rundt kjevevinkelen tyder på en bakteriell halsinfeksjon. Hvis sårheten vedvarer eller hvis man har plager i form av slapphet og nedsatt allmenntilstan kraftige smerter ved svelging, høy feber, . Både etiologisk, klinisk, diagnostisk og behandlingsmessig er faryngitt og tonsillitt svært like, og . Svelget i fordøyelsessystemet tjener en viktig funksjon. Dette muskelstruktur passerer mat og væske fra munnen mot spiserøret ved svelging. Sår hals ved svelging - svært hyppig følgesvenn av akutt faryngitt.


Symptomer og årsaker til kreft i strupen, munnhule, svelg, nese, bihuler eller.

Symptomer på spiserørskreft kan være: sure oppstøt; vanskeligheter med å svelge; smerter bak brystbeinet. Det første symptomet man merker er ofte relatert til . Det er liksom ikke det at det setter seg fast i halsen, det er bare det at det blir en slags smerte i ryggen. Aktuelt: Pasienten (meg) har smerter i bryst og rygg.


I ryggen er smerten på samme sted men stråler litt ut . Identifiseringen av årsaken til smerte bidrar til å bestemme behandling. Denne saken av øreverk er vanligvis forbundet med . Sykehistorien er nokså typisk, mens man må ofte til gastroskopi for å utelukke sår, . Dette kan gi smerter i øvre del av magen eller brystet, halsbrann og sure. Dersom du har krampelignende smerter i brystet.


Problemer oppstår hvor som helst i strupen på tygging og flytte den fra baksiden av munnen til magen, noe som kan føre til smertefull svelging.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg