mandag 28. desember 2015

Hjernehinnebetennelse utslett bilder

Hjernehinnebetennelse heter på fagspråket meningitt, og er en akutt og farlig. Omtrent halvparten får også utslett, som oftest i form av såkalte . Både bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse, men den mest.

Dette er ikke fine bilder, men de viser hva hjernehinnebetennelse kan gjøre. Nakkestivhet og utslett mangler ofte, og bildet domineres gjerne av bevissthetsreduksjon, hypotoni, irritabilitet og brekninger. Bakteriene slår seg da ofte ned på hinnene rundt hjernen og gir hjernehinnebetennelse.


Du finner bilder av et slikt utslett på baksiden av brosjy- ren.

Hjernehinnebetennelse er en infeksjon av hinnene rundt hjernen og. Vet du hvilken tilstand personen på bildet har, eller hva som er årsaken til det du . Hjernehinnebetennelse (meningitt) kan forårsakes av både bakterier og virus, men infeksjoner som skyldes virus er som regel. Mange utvikler også utslett (petekkier) som ikke lar seg fjerne ved å trykke et glass mot det. Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Den kan utvikle seg i løpet av bare noen timer.


De viktigste symptomene er feber og nakkestivhet. Videoen viser først en liten jente med bakteriell hjernehinnebetennelse. Video: Video: Slik skiller du hudblødninger fra ufarlige utslett .

Hjernehinnebetennelse: Det utslettet vi har størst grunn til å frykte, er det som følger smittsom hjernehinnebetennelse, en alvorlig sykdom som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg