tirsdag 29. desember 2015

Smerter i ryggen

Smerter eller ubehag lokalisert til flanken, dvs. Smerter i flanken kan skrive seg fra magetarmkanalen, milt . Når du har akutte ryggsmerter, ønsker du akutt lindring. På denne siden finner du tiltak du kan gjøre selv for å løse opp muskulaturen, få mindre smerter og bli . Ofte er det så lite, som at man skal reise seg opp fra en stol, som skal til før ryggen blir smertefull.


Ryggen skal kunne beveges fritt opp og ned og fra side til side . SJEKK SMERTENE: Det er ikke alle plager som går over av seg selv.

Prolaps kan man få dersom en mellomvirvelskive i ryggen sprekker, og innholdet i skiven presser på en nerve. Ryggvondt kan deles inn i akutte-, subakutte- og kroniske smerter. Akutt ryggvondt vil si at personen har hatt vondt i ryggen i mindre enn tre uker, subakutt er . Musklene kan ”knyte seg” og det føles som om de står i krampe. Korsryggsmerter defineres som smerter eller ubehag i ryggen lokalisert til området mellom det nederste ribbenet og den nederste delen av rumpeballene. Det er svært vanlig å ha smerter og ubehag i korsryggen (også kalt lumbago), men det er vanligvis ikke alvorlig og går oftest over av seg selv.


Ryggsmerter som skyldes betennelse rammer ca. Det er lett å forveksle denne typen smerte med mekanisk smerte, og det er . Uansett hva som har utløst smertene dine, hvis de plager deg, bør du snakke med.

Har du hatt vondt i ryggen i mer enn tre måneder, bør du oppsøke lege så . Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Det er ikke så rart når vi tenker på alt kontorarbeid som utføres i. Smerter i korsryggen oppstår ofte plutselig og i forbindelse med belastningssituasjoner. Våre terapeuter er eksperter på behandling av ryggsmerter. Ryggplager er den viktigste grunnen til langtidssykemeldinger i Norge.


Men når folk føler smerte i ryggen, er det ofte svært mange andre . Det er vist at ryggen bedres raskere dersom man er i fysisk aktivitet. Dersom du har eller har hatt smerter i korsryggen er du ikke alene. Nesten alle har på et eller annet tidspunkt i livet vært plaget av ryggsmerter . Denne øvelsen er en av tre i serien Nødhjelp når ryggen slår seg vrang.


Ryggsmerter betegner smerter som oppleves å komme fra. Smerter fra ryggen kan ha sitt opphav i selve ryggvirvlene, men dette er sjelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg