onsdag 20. september 2017

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en samlebetegnelse på psykiske helseplager hvor kraftige variasjoner i oppførsel og humør er noen av kjennetegnene. Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som gjør at humøret ditt og aktivitetsnivået ditt svinger mer enn hva andre mennesker opplever. Bipolar lidelse er en alvorlig psykisk lidelse hvor man har unormalt store svingninger i stemningsleiet, energinivå og humør. De fleste av oss opplever opp- og nedturer i humøret. Hos personer med bipolar lidelse er humørsvingningene mye mer ekstreme.


Personer med bipolar lidelse har sykdom som medfører perioder med ulike grader av oppstemthet og perioder med depresjon, ofte med lange gode perioder . Bipolar lidelse, også kjent som manisk depressiv lidelse, er en tilstand som kjennetegnes ved at stemningsleiet kan svinge mellom to ytterpoler.

Bipolar I lidelse er en kronisk (langvarig) og invalidiserende psykisk lidelse karakterisert av gjentagende episoder av mani og depresjon, eller . Bipolar lidelse eller manisk-depressiv lidelse (også kalt bipolar affektiv lidelse) er en psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser preget av . Bipolar lidelse, moderne betegnelse for manisk-depressiv psykose og ikke-psykotiske psykiske lidelser som nevrobiologisk og klinisk er . Ved bipolar lidelse type opplever du ikke episoder med mani, men det som kalles hypomani. Hypo betyr under, så direkte oversatt blir det .

Bipolar lidelse eller manisk depressiv lidelse er en psykisk lidelse, men kan like gjerne beskrives som en nevrobiologisk hjernelidelse som preges av ekstreme . Bipolar lidelse (manisk depressiv lidelse) er en psykisk lidelse som kjennetegnes av at humøret og aktivitetsnivået svinger mer enn vanlig. Bipolar lidelser innebærer sterke stemningstilstander med veksling mellom å være fullstendig nedfor og deprimert til å ha et eksplosivt . Personer med bipolar lidelse har vesentlig sterkere svingninger i følelseslivet enn det vi anser for å være vanlig. Det er helt normalt for mennesker å ha gode og . I denne filmen forteller Dag, Sigfrid og Marianne om sine erfaringer med bipolare lidelser. De er voksne, og filmen er laget for voksne – men . På sitt beste kan bipolar lidelse gjøre sanseinntrykkene sterkere, kreativiteten større og tankene klarere, mener mennesker som selv har sykdommen.


Bipolar lidelse er en alvorlig psykisk lidelse som rammer inntil 4–prosent av befolkningen. Bipolar 1- og 2-lidelse har en livstidsprevalens på ca. Oversiktsartikkel - Bipolare lidelser er alvorlige sykdommer med høy sykelighet og dødelighet (– 3).


Har lev med kjæreste og etterhvert ektemann som hadde det vi trodde var depresjon i år. Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som gjør at humøret og aktiviteten svinger mer enn hva andre mennesker opplever. Behandlingen er omfattende og livsvarig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg