onsdag 27. september 2017

Spedbarn oppkast

Nesten alle spedbarn gulper en gang imellom. Det gjelder både barn som ammes og barn som får morsmelkerstatning. De fleste gangene barn kaster opp skyldes det en mageinfeksjon.

Mageinfeksjoner forårsakes oftest av virus. Barn som kaster opp og gulper må fånbsp;tilført noknbsp;væske ognbsp;bør ha det så behagelig som mulig. Kontakt lege hvis du mistenker at sykdommen . Men både helsesøster og lege benekter at det er oppkast, siden det er så sjeldent at spedbarn blir syke. De mener bare at han gulper, fordi han har fått for mye.


Det er ikke uvanlig at barn kaster opp - årsaken kan være alt fra vanlig. Sprutbrekninger (ikke gallefarget) etter måltid hos spedbarn mellom og uker kan være tegn på pylorusstenose. Mageinfluensa gir oppkast, ofte med diaré.


Dersom barn lider av ørebetennelse, luftveisinfeksjon, urinveisinfeksjon, blindtarmbetennelse eller feber, kan det . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg