tirsdag 12. september 2017

Vitamin d mat

Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . Vitamin D er helt nødvendig for å ta opp kalsium fra maten.


Uten vitamin D spiller det ingen rolle om du har et kalsiumrikt kosthol da forsvinner . Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden .

Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig. Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg . Solvitaminet - vitamin D - lages i huden din når solstråler treffer den. D-mangel her i Norge, og bør spise vitamin-D-rik mat . Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. Kolekalsiferol finnes i noen animalske matvarer.


Vitamin D utfører en rekke oppgaver i kroppen. I praksis blir inntaket av vitamin Dfra mat langt lavere enn optimalt for de aller fleste her nord .

Vitamin-D i maten er ekstra viktig nå, fordi sola står for lavt på himmelen til at produksjonen av vitamin-D kan skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg