torsdag 14. september 2017

For mye kalsium

Kalsium er et grunnstoff som finnes i kroppen, totalt er det ca 1-kg kalsium i kroppen hos en gjennomsnittlig voksen person. Forhøyet kalium, hyperkalemi, er som regel en komplikasjon til en alvorlig sykdom, bivirkning av medisin, for lite eller for mye væske i kroppen og ved kraftig . Forhøyet kalsiumverdi i blodet kan være årsaken til slike plager og.

Men som med alle andre ting: for mye eller for lite er like galt. Tar du tilskudd av kalsium - i tillegg til å drikke melk - kan det hende du gjør kroppen din en bjørnetjeneste. Konsentrasjonen av kalsium i blodet er nøye regulert og holdes konstant innen visse grenser, uavhengig av hvor mye kalsium du inntar i . Er serumkalsium for høyt kan det nesten alltid føres tilbake til at parathyreoideakjertlene har begynt å produsere for mye parathormon.

Pass på at du ikke får i deg for mye D-vitamin. Det virker inn på kalsiumnivået i kroppen og kan føre til alvorlige helseproblemer. I henhold til Advanced Center for tema Care, er kalsium et nødvendig mineral i menneskekroppen og er nødvendig med nesten hver eneste celle i kroppen for . Det prosentvise opptaket (absorpsjonen) av kalsium er avhengig av hvor mye som blir tilført; ved stor tilførsel absorberes en mindre prosentandel.


Eldre bør også sikre seg et optimalt inntak av kalsium for å bremse avkalkingen av bein. Hvis du ikke allerede lider av hyperkalsemi (for mye kalsium i blodet), .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg