fredag 8. september 2017

Magnesium mangel

Det er derfor naturlig at den vanligste årsaken til mangelen på magnesium, er kostholdet vårt. Magnesium fins i fullkornsprodukter, nøtter, . Magnesium er et viktig mineral i kroppen.

Hos noen personer kan det oppstå situasjoner med magnesiummangel. Typiske kvinneplager som beinskjørhet, søvnforstyrrelser, murring i beina og muskelplager viser seg å kunne ha sammenheng med mangel på . Kroppens magnesiuminnhold reguleres av absorpsjonen i tarmen og utskilling gjennom urinen. Ved magnesiummangel reabsorberes i nyrene slik at bare .

Kilder til magnesium i kosten; Anbefalt daglig inntak av magnesium; Hva skjer ved mangel på magnesium? Tap av appetitt, kvalme, oppkast, muskelsvakhet, kramper og personlighetsforstyrrelser kan tyde på magnesiummangel. Ifølge Abcnyheter har forskning vist at mangel på magnesium kan være årsaken til at enkelte sliter med søvn.


Magnesium påvirker signalstoffer i hjernen som sørger for at vi får slappe av om natten. Mangel på mineralet er en vanlig årsak til at vi får søvnplager. Det kan være vanskelig å oppdage magnesiummangel, da det ikke vises på blodprøver.


Likevel er det ett av de viktigste næringsstoffene for å kunne . Der kan være mange forskjellige årsaker til magnesiummangel. En kostbetinget magnesiummangel kjennes ikke hos mennesket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg