I følge Norkostligger det gjennomsnittlige vitamin D-inntaket på for. Vitamin D dannes i huden (fra kolesterol) når sollys, UVB-stråler, treffer huden. Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok.
De viktigste kildene i norsk kosthold er fisk, egg, margarin . Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . Om sommeren, når solen står høyt på himmelen er solen den beste kilden til vitamin D.
Resten av året er vi avhengige av å få tilført vitaminet via kostholdet. Gå til Kilder i kosten - I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at også disse blir gode kilder. Fet fisk, lever, smør og egg er matvarer som er rike på vitamin D. Dagsbehov Dagsbehovet for vitamin D er 4IU . Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden . Derfor er D-vitamin så utrolig viktig for deg. Laks er en av de aller beste kildene til D-vitamin.
Fiskerogn er en utmerket kilde til D-vitamin.
Vitamin-D i maten er ekstra viktig nå, fordi sola står for lavt på himmelen til at produksjonen av .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.