torsdag 21. september 2017

Dvitamin

D-vitamin regulerer innholdet av kalsium og fosfor i blodet og spiller en viktig rolle for kalsiumopptaket i tarmen og mineraliseringen av . Eldre mennesker som tar vitamin D-tilskud reduserer risikoen for fall. Hva er den overordnede funksjonen til D-vitamin?

D-vitamin (calciferol) er nødvendig for benbygningens og tennenes omsetning av kalsium og fosfat. Den norske staten vil faktisk tilsette enda mer D-vitamin i melken pga. Mindre muskler kan nemlig være et resultat av for lite D-vitamin.


Mange av de nyoppdagede helseeffektene av D-vitamin er oppsiktsvekkende for forskere og viktige for folk flest.

Men kanskje vi bør nyansere oppfatningen: En undersøkelse av en kvart million dansker viser at for mye D-vitamin er forbundet med overdødelighet. Helsemyndighetene mener altså at D-vitamin bare har effekt på kalsiumopptak fra tarmen hos voksne. Hos barn baserer definisjonen seg på at . D-vitamin er rent molekylært strukturert som et hormon eller nærmere.


Når en snakker om mangel på D-vitamin er dette oftest kun basert på måling av kalsidiol. Vitamin D mangel er utrolig vanlig i Norge, men mange tror likevel at de ikke er i faresonen. Les om symptomer og den vanligste feilen som gjør at kroppen.


Vitamin er navnet på organiske stoffer som kroppen selv ikke lager og som derfor må tilføres utenfra. D-vitamin kan likevel dannes i huden ved .

Jorunn Hauge Sønju sitt D-vitamin nivå var helt nede i mens det bør ligge på 125. Vitamintilskudd og kostholdsendringer har gjort at hun nå . Det vil sige, at det ikke kan opløses i vand og udskilles med urinen. I stedet kan det ophobes i kroppens fedtdepoter og ved meget . Alle spedbarn bør få daglig tilskudd av D-vitamin fra de er fire uker gamle. Personer med lav vitamin D-status, bør også bevisst ta tilskudd av . D-vitamin og stoffskiftet (lang versjon). Vitamin D er et fettløselig vitamin som spiller en rolle i balansen av kalsium i . D-vitamin är viktigt för att förebygga osteoporos och många väljer idag att ta ett tillskott för att säkert fylla dagsbehovet.


Solen er den vigtigste kilde til D-vitamin, og kortvarige regelmæssige ophold i solen er bedst. Kun i mindre grad får vi D-vitamin fra kosten. D-vitamin är väldigt viktig för ett flertal funktioner i kroppen. Dessvärre tros stora delar av den svenska befolkningen lida brist på D-vitamin under vinterhalvåret, . Hvor Viktig er Vitamin Dfor Immunforsvaret og Din Helse? Artikkelen om vitamin Dgir deg svar på spørsmål rundt bruk, dosering, overdosering og D vitamin . D-vitamin må tilføres via kosten og soleksponering.


D-vitamin omdannes via nyrene til dihydroxyvitamin Dsom er aktivt virkestoff. Får du i dig tillräckligt med sol och D-vitamin? Många svenskar har svår brist under vintern, och D-vitamin kan påverka din hälsa genom att.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg