onsdag 13. september 2017

Når har barnet feber

Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Hva er det første og viktigste å gjøre når barnet har feber? Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen).

Feber er kroppens reaksjon på infeksjoner og andre . Illustrasjonsfoto: Et barn som har skreket mye, kan ha feber uten å være syk. Du kan bekymre deg litt mindre dersom barnet . Hva er høy feber, hvordan måle feber på barn, og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større .

Feber er kroppstemperatur på 30º C eller mer målt i en- detarmen. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot. Flere av forsvarskreftene i kroppen jobber bedre når temperaturen er øket.


Det er derfor ikke om å gjøre å nedsette feberen hvis barnet har det ganske bra. Barn får ofte meget høy feber når de er syke. Det er ikke feberens høyde som avgjør hvor sykt barnet er. Det vesentlige er hvordan barnet har det.


Barnelege Håvard Skjærvik ved Arendal Spesialistsenter anbefaler foreldre å tenke gjennom tre punkt når barnet har feber.

FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Det er delte oppfatninger blant legene om hvor raskt foreldre bør kontakte lege når barnet har feber, og når det er behov for febernedsettende medisin. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen.


De fleste barn som har enkle feberkramper skjelver eller rister like mye på begge. Har barnet har mer enn 3°C i feber, eller blod i avføringen kan dette være tegn. Første vaksinedose gis tidligst ved uker og senest når barnet er uker.


Føler jeg har kontroll på dette med tung pust og slik, men denne høye feberen skremmer meg sånn når det er snakk om liten baby. Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn. Video: Slik gir du nesedråper når barnet ligger.


Feber foreligger når rektaltemperaturen er over 3°C. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. En pille gjør ikke barn fortere feberfriske, mener forskere.


Barn har feber når temperaturen er °C eller mer (målt i endetarmen). Feber er ikke en sykdom i seg selv, men er en del av kroppens reaksjon på infeksjoner . Feber er kroppens reaksjon på infeksjoner og andre syk-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg