torsdag 21. september 2017

Hoste hos barn

Hoste er et vanlig symptom på flere luftveisinfeksjoner. Her får du råd om hva du kan gjøre for å hjelpe barnet ditt og når du bør søke lege. Tørrhoste er kanskje den formen for hoste man bør være mest på vakt for, da det kan være et symptom på . Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha. Går barnet rundt med en irriterende hoste?


Ifølge lege Hanne May Hetland er det helt normalt at barn hoster i seks til åtte uker etter en virusinfeksjon. Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke vanlig hos spedbarn.

Hoste er oftest ufarlig og skal ikke behandles. Les her om de ulike årsakene til hoste hos barn. Den aller vanligste årsaken er en form for infeksjon. Tørr irritasjonshoste som forverres i varme rom og om natten, gjerne under eller etter en forkjølelse.


Luftrørsbetennelsen gir en karakteristisk gjøende hoste. Hosten kommer i perioder hele natten gjennom, i noen tilfeller også med brekninger og slimoppkast, ofte forutgått . Det er mange tilstander som kan gi hoste hos barn. Vanlige årsaker til hoste hos barn er forkjølelse og falsk krupp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg