torsdag 21. september 2017

Solkrem holdbarhet

Men kan du bruke den dyre solkremen fra i fjor? Du trenger egentlig ikke å tenke på holdbarhet før du åpner tuben første gang hvis den er . Ja, en solkrem fra i fjor som har vært oppbevart korrekt kan godt.

Om du ser 12M på solkremen fra i fjor, vet du at den er holdbart i et år fra . De fleste av oss har en eller flere tuber med solkrem liggende igjen i skapet. De aller fleste solkremer er merket med holdbarhet på eller 12 . Ja, alle EU-godkjente kremer og solkremer skal ha et krukkesymbol som garanterer at de er holdbare i måneder etter åpning, sier Vigander . Vi har holdbarheten til selve kremen, men også til solfilteret, sier farmasøyt og førsteamanuensis Gøril Eide . Men dersom solkremen er utsatt for sol og varme, så kan holdbarheten reduseres innenfor holdbarhetsperioden. Har du oppbevart solkremen riktig, vil den ha den holdbarheten som er påført. Solkrem som har gått ut på dato bør byttes ut, da effekten kan være redusert. Solkrem med holdbarhet i måneder eller mindre skal merkes med holdbarhetsdato.


Solkrem med holdbarhet over måneder trenger ikke . Vi får ofte spørsmål om hvor lenge man kan bruke en solkremen. En ting er sikkert når det gjelder holdbarhet på produkter, det finnes . Jeg har hørt at det bare er halvparten så mye faktor etter et år. Men hva med solkremen jeg kjøpte i sommer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg