tirsdag 7. april 2015

Akutt kvalme

Omgangssyke (mageinfeksjon): Dette er den hyppigste årsak til akutt kvalme. Kvalmen ledsages ofte av brekninger og oppkast, diaré og noen ganger feber. Men en rekke andre sykdommer og tilstander kan gi kvalme og oppkast.

I felleskatalogen står dette: Seponering: Akutte symptomer som . Kvalme kan skyldes sykdom i fordøyelseskanalen, hyppigst i form av akutt gastroenteritt, men kan også stamme fra balanseorganet eller . Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig.

Har ikke vært hos Sandy selv, men har likt det som jeg . Ca av alle sykebesøk dreier seg om akutte magesmerter. De aller fleste opplever fra tid til annen forbigående kvalme uten at det gir grunn til å søke lege. Forhold som taler for å søke lege er akutt . Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Husk at kvalme og oppkast også kan ha andre årsaker. Ble plutselig kvalm,begynte å svette, også kaste jeg opp en gang . Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter.


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen. Spedbarn med gallefarget oppkast skal alltid innlegges akutt. Kvalme, oppkast, ustøhet og synsforstyrrelse? Ved akutt, nyoppstått uttalt svimmelhet som ikke passer med BPPV innlegges pasienten akutt i nevrologisk . Hyperakutt, kraftig hodepine som kan være ledsaget av kvalme, brekninger,.


Akutt smerte i samme side av hodet og nakken eller i ansiktet er vanligste . Jeg er ca en gang om dagen (midt på dagen når jeg er på jobb) plaget med å få akutt veldig kvalme. Varer en halvtimes tid og så går det over. Begynte først med litt ubehag i magen, som om jeg måtte på do, så bare sekunder etterpå ble jeg akutt kvalm og magen hard som stein. En ubehagelig bivirkning ved cellegift er kvalme og oppkast. Akutt kvalme kommer oftest i løpet av noen timer etter at kjemoterapibehandlingen har startet og . De fleste cellegifter kan i varierende grad gi kvalme, brekninger og oppkast.


Det skilles mellom akutt kvalme som oppstår de første timene, og sen kvalme . Akutt hodepine kan være eneste symptom ved slik blødning. Hodepinen var moderat, lokalisert til hele hodet, og ledsaget av kvalme og brekninger. Kvalmen ledsages ofte av brekninger og oppkast, diaré og noen . En rekke tilstander kan forårsake kvalme og brekninger: sterke smerter, migrene, bevegelsessyke og akutt vertigo; infeksjoner (omgangssyke) og neoplasmer i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg