mandag 13. april 2015

Vannkopper sykdomsforløp

Vannkopper er en svært vanlig tilstand og forløpet er mildt til moderat hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av . BufretLignendeVannkopper er en meget smittsom sykdom som spesielt rammer barn.

Den gir ofte kløende hudutslett med blærer, men forløpet er som regel godartet. Med jevne mellomrom herjer det vannkopper i barnehager og skoler. Her er hyppig stilte spørsmål om vannkopper.


Vannkopper har lang inkubasjonstid og det kan ta opp til uker fra du ble utsatt for smitte av vannkopper til.

Sykdomsforløp og inkubasjonstid ved vannkopper . Hun ble litt dårligere den andre gangen, men sykdomsforløpet var likt. Legen bekreftet jo at det var vannkopper den første gangen. Vannkopper er en av de vanligste infeksjonssykdommene i barneårene.


Den begynner med lett feber eller hodepine, og etter få timer kommer det kløende . De fleste barn tåler bra å få vannkopper, men som voksen kan du bli veldig syk. Kjersti ble slått ut i et helt år da hun fikk barnesykdommen i voksen alder. Om det tas innen ett døgn etter sykdomsutbrud vil sannsynligvis sykdomsforløpet bli mildere. I tillegg til behandling av kvinner som får vannkopper i andre .

Vannkopper (varicella) er en svært smittsom barnesykdom med feber og utslett i form av væskefylte blemmer. Noen får mye feber og blir dekket av utslett, mens . Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av det samme varicella-zoster viruset. Vannkopper (latin Varicella simplex) er en hudlidelse som forårsakes av Varicella. Barn smitter hverandre med vannkopper uten at du skjønner det.


Mange foreldre må holde seg hjemme med syke barn i ukevis. Røde prikker på kroppen, hudutslett og vesikler er vanlige symptomer på vannkopper. I tillegg til kløe, kan man også føle slapphet og feber. Virusinfeksjon forårsaket av varicella-zostervirus (VZV).


Smittsom fra 1–døgn før utbrudd til alle . Hvordan var det hos dere som har barn som har hatt det? Jeg lurer på om storesøster her kan ha fått vannkopper, men synes det er vanskelig å vurdere utifra et bildesøk av utslett. Vaksine mot vannkopper, eller varicellavaksine, er ikke en del av. Jeg beklager darlig norsk men hva betyr :Sykdomsforløpet ? Mannen min hadde vannkopper som voksen, og var ikke mye syk, han ble .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg