fredag 24. april 2015

Tre dagers feber

Barnet kan først ha feber fra tre til sju dager. Noen kan ha forkjølelsessymptomer som sår hals og rennende nese. Barnesykdommen få kjenner til, og nesten alle barn får den.

Tredagersfeberen (også kalt fjerde eller sjette barnesykdom) forekommer helst blandt barn i alder mellom måneder og tre år. Tredagersfeber kalles også fjerde barnesykdom, Erythema subitum eller Roseola infantum. Det kan gå opptil dager fra barnet er smittet til feberen kommer. Det er en mild og ufarlig virussykdom (herpesvirus) som gir feber og utslett i. Illustrasjonsfoto: Et barn som har skreket mye, kan ha feber uten å være syk. Tredagersfeber er en av de mest vanlige i barnets første leveår.


Man antar at sykdommen er forårsaket av et virus i herpesgruppen. Snarveier: Vannkopper; Meslinger (morbilli); Røde hunder (rubella); Exanthema subitum (den fjerde barnesykdom, den sjette barnesykdom, tredagers feber) . Og var de veldig urolige i kroppen og spiste de lite? Dersom barnet er i rimelig bra form, kan man se det an noen dager.


Varer feberen mer enn tre-fire dager, kan det tyde på at det har oppstått en bakterieinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg