torsdag 23. april 2015

Soppinfeksjon antibiotika

Soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig. Pågående eller nylig gjennomgått kur med antibiotika; Fuktighet i skrittet, som ved svette . Mer enn halvparten av alle kvinner opplever soppinfeksjon i skjeden i.

Soppinfeksjon i underlivet er plagsomt - men veldig vanlig. Dette skjer ofte etter en antibiotikakur, for da drepes alle bakterier i skjeden, og . Soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig og de fleste kvinner vil oppleve å få en slik infeksjon en eller flere ganger i løpet av livet. Antibiotika, diabetes og p-piller kan forverre.

Noen kvinner er ekstra plaget med sopp etter menstruasjonen. Ofte skjer dette etter en antibiotikakur. Leger tenker vanligvis ikke på sopp i underlivet som en seksuelt overførbar infeksjon, men noen menn kan få utslett på . Jeg blir bekymret, fordi jeg gikk i 1-år med soppinfeksjon som 15-åring.


Den kom etter en antibiotikakur, men da jeg først fikk behandlet meg, forsvant det . Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller. Har lest litt rundt omkring, og lurer på om jeg har fått sopp i munnen. Det kan jo oppstå i forbindelse med en antibiotikakur. Har i tillegg fått sår i munnviken og er . Antibiotika er den verste synderen når det gjelder sopp.


Antibiotika hemmer nemlig de bakteriene som vanligvis lever sammen med soppen i . Antibiotika og visse andre legemidler kan forstyrre den naturlige bakteriefloraen i tarmen og skjeden og dermed gjøre det lettere for en soppinfeksjon å få feste. Bakteriefloraen endres også under graviditet, og soppinfeksjon er vanlig hos gravide. Blant annet kan antibiotika og p-piller føre til infeksjon. Nasjonal faglig retningslinje for bruk av antibiotika i sykehus.


Profylakse mot soppinfeksjoner: for enkelte pasienter med nedsatt . Det er flere ting som kan utløse en soppinfeksjon: behandling med antibiotika, svangerskap, nedsatt immunforsvar eller fuktighet i forbindelse med vått badetøy . Jeg er ei jente på som for ca dager siden tok en røntgenundersøkelse med kontrastvæske. Etterpå måtte jeg ta Oxytetral i dager for . Soppinfeksjon (mykose) i hud og negler er en overfladisk betennelse som skyldes dermatofytter eller gjærsopp. En soppinfeksjon på huden eller i en negl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg