torsdag 9. april 2015

Syfilis sår

Syfilis er en seksuelt overførbar sykdom som skyldes spiroketbakterien (Treponema pallidum.). Slike sår kalles sjanker fordi det har en vollaktig kant. Syfilis er en seksuelt overført sykdom som skyldes bakterien Treponema pallidum.

Det karakteristiske er et sår (kalt sjanker) der som smitten har trengt inn. Primær syfilis: Asymptomatisk eller velavgrenset, smertefritt sår med opphøyd kant og rød bunn (hard sjanker) på inokulasjonsstedet, f. Tidlig tegn på smitte er ett sår (kalt en sjanker) som oppstår enten ved skjedeåpningen, på penis, ved endetarmsåpningen, eller i . Det har utviklet seg til å bli et sammenhengende rødt .

Syfilis er en kjønnssykdom som skyldes en bakterie (Treponema Pallidum). Et par måneder etter at man har vært utsatt for syfilissmitte, oppstår det et sår på . Syfilis, seksuelt overført sykdom forårsaket av bakterien Treponema. Oftest er såret ikke ømt og med stiv bunn. Blodtester (serologi) viser syfilis etter - 4 . Sekundær syfilis: influensalignende symptomer, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg