fredag 24. april 2015

Feber og oppkast hos barn

Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, .

Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Vi sier at et barn har feber når kroppstemperaturen til barnet er over 38. Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Mulige symptomer er feber, kraftig hodepine, nakkestivhet, lysømfintlighet, oppkast, .

Det er ikke uvanlig at barn kaster opp - årsaken kan være alt fra vanlig. Eventuelt feber, uttørring, magesmerter og dårlig allmenntilstand. Ellers et nyttig tips som nok sikkert har gått i glemmeboken hos de fleste! FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen fra en infeksjon i . Det er viktig å ikke forveksle oppkast med gulping, som er vanlig hos spebarn.


Hos barn med akutt diaré kan yoghurt korte ned varigheten og redusere antallet. Dersom barnet har vondt i magen, får høy feber, blodig oppkast eller blod i . Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg