mandag 20. april 2015

Betennelse i øret

Infeksjon i det ytre øret, øregangsinfeksjon, kan være ubehagelig. Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. Betennelse i det ytre øre er en betennelse eller et eksem i huden i øregangen.

Betennelse i det ytre øret skyldes infeksjon med bakterier eller sopp i huden i . En annen hyppig årsak er at man klør seg i øret, ofte med vattpinne, . Dette er en betennelse i huden som kler øregangen fra det ytre øret og helt inn til trommehinnen. Tilstanden gir ofte intens kløe og ubehag i øregangen.

Inflammatoriske hudforandringer i ytre øregang. En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Det vanligste symptomet er smerter i øret som gjerne forverres om natten. Ti prosent har ekstern otitt i løpet av livet.


Betennelse i det ytre øret heter otitis externa. I begrepet ekstern otitt ligger flere tilstander, hvor de hyppigste er infeksjon i øregangen og eksem . Helse: Jeg tok hull øverst i øret for noen uker siden. Men lurer på om det er dette som er betennelse ? Tinnitus er en ringende, susende eller brummende lyd i øret og kan forbindes med. Otitis externa er betennelse i øregangen som ofte kalles .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg