torsdag 30. april 2015

Bihulebetennelse penicillin

Bihulene er hulrom som finnes i pannen og i kinnene. I forbindelse med en forkjølelse kan det bli betennelse i disse hulrommene (sinusitt). En bihulebetennelse er vanligvis en virusinfeksjon, og da hjelper ikke penicillin.

Betennelse i bihulene oppstår vanligvis i etter en øvre luftveisinfeksjon. Bihulebetennelse gir ofte symptomer som ansiktssmerter og . Til sammen 2voksne mennesker med akutt bihulebetennelse ble tilfeldig fordelt i to grupper. Den ene gruppen fikk penicillin (amoxicillin) i .

Jeg har fått konstatert bihulebetennelse. Førstevalget er helt vanlig penicillin, men i høyere doser (g, dvs 13mg som er stk á 6mg) . Bihulebetennelse kan være ubehagelig og langvarig. Men bihulebetennelse skyldes jo bakterie da, og man pleier få antibiotika mot det.


Og nå har du jo ikke blitt bedre, det var vel da legen sa du . Farlig med bihulebetennelse når jeg er gravid? Bihulebetennelse og penicillin uke - 2. BufretLignendeBihulebetennelse (sinusitis) er en infeksjon i hulrommene vi har i. Hvis betennelsen er kraftig, kan du få antibiotika: Et smalspektret eller bredspektret penicillin.

Bihulebetennelse gir betente og hovne bihuler, og oppstår ofte etter en forkjølelse. Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn. Var hos lege i går, og har en bakterieinfeksjon i luftveiene, hovne mandler og den greia der. I dag begynner jeg å få bihulebetennelse også, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg