mandag 27. april 2015

Røde hunder barn

Røde hunder er en barnesykdom med utslett og feber. Røde hunder, rubella, har en inkubasjonstid på 2-uker. Rubella (røde hunder) en vanligvis mild virussykdom som.

Vanligste smittemåte for gravide kvinner er kontakt med barn som har sykdommen. Røde hunder (rubella) er en barnesykdom med utslett og feber. Barn kan vende tilbake til barnehagen tidligst dager etter at utslettet startet.


Kan gi hjerneskade, blindhet, døvhet, hjertefeil og død hos fostre.

De fleste får meslingene i løpet av de første leveårene, men det er mange som først får røde hunder som store barn eller i ungdomsalderen. Det er som regel barn som får røde hunder, men voksne kan også smittes. Bare den som ikke er vaksinert kan få sykdommen.


Før vaksinasjon ble innført i Norge 198 opptrådte sykdommen epidemisk, særlig blant skolebarn, og gjerne med 6–års mellomrom. Det medisinske navnet på røde hunder er rubella etter det latinske opphavsordet ruber som betyr rød. Røde hunder er som regel ufarlig hos barn, men det . Vaksinasjon mot røde hunder inngår i barnevaksinasjonsprogrammet i form av MMR-vaksine. Vaksinen gis til barn i 15-måneders-alderen og i 12-års-alderen.


Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg