tirsdag 28. april 2015

Kvalme og oppkast

De fleste har vært kvalm og kastet opp flere ganger. KVALME OG OPPKAST: Symptom med mange årsaker. Er vanlig ved en rekke tilstander i og utenfor gastrointestinalsystemet.


I noen tilfeller kan oppkastets utseende gi mistanke om spesifikke tilstander. Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. KVALME OG OPPKAST: Selv om du er kvalm og kaster opp trenger kroppen din næring.


Hva kan du spise og drikke, og hva bør du holde deg . Hvis oppkastet kommer plutselig, nesten uten forvarsel og i en heftig. For pasienten kan disse symptomene være like plagsomme som smerter. De hyppigste og mest alvorlige er kvalme, oppkast og forstoppelse. Oppkast er en ukontrollerbar refleks som driver ut mageinnholdet gjennom munnen.


Kvalme er begrepet som brukes til å beskrive. Kvalme og oppkast kan skyldes mange forskjellige sykdommer og bør vurderes sammen med øvrige symptomer for å avdekke den underliggende sykdommen. Oppkast, brekninger, det å kaste opp; prosess der mageinnhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg