fredag 10. april 2015

Blodtrykk normalt

Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema. Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene.

Det vil si at et litt lavt blodtrykk er normalt. Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Hva er normalt blodtrykk og når er det for høyt? Det systoliske, øverste trykket er toppen av pulsbølgen som angis først, og det laveste trykket, det diastoliske .

SVAR: HeiBlodtrykket ditt var nok helt flott da. Symptomer på høyt blodtrykk er lite karakteristiske og erkjennes ofte ikke av pasienten. Blodtrykket måles både når hjertet trekker seg sammen og når det er avslappet.


Blodtrykk er et kjent begrep, og alle vet at det er viktig å ikke ha høyt blodtrykk. Så er det jo litt til hvordan en normalt ligger. Hva er blodtrykket deres, og hva er grensen for et lavt blodtrykk.


BufretLignendeNormalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde. Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for . Ifølge Lommelege-ekspertene går det ingen skarp grense mellom det som omtales som et normalt blodtrykk og det som kalles et unormalt .

Hvis du har høyt blodtrykk bør du sjekke trykket oftere, særlig hvis du er i . Høyere enn normalt nivå BP angitt som høy BP eller hypertensjon. Den tilstand der lavere enn normalt nivå av blodtrykk kalles erfaren hypotensjon. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom konsultasjonen. Legen vil normalt måle blodtrykket flere ganger over noe tid. Blodtrykk og puls henger sammen fordi de begge har med hjertet å gjøre,.


Man kan fint ha et normalt blodtrykk selv om man f. Stilt av Anonymous desember 20- kl. Blodtrykk, det trykket som blodet utøver mot åreveggen. Trykket er høyest i livpulsåren, aorta, og nær null (=atmosfæretrykket) i venene ved . Hos de fleste voksne kan et blodtrykk under 1(overtrykk) og (undertrykk) målt på legekontor anses som normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg