mandag 20. juni 2016

Atopisk eksem hender

De fleste med atopisk eksem vokser det av seg, men noen fortsetter å ha. Hos av dem som har kontakteksem, finnes eksemet på hendene (håndeksem). Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med et svært varierende sykdomsforløp.

Ungdom og voksne får ofte utslett i ansiktet, på halsen og på hendene. Atopisk eksem, også kalt barneeksem og atopisk dermatitt, er en av de vanligste. Voksne: Eksemet er gjerne tørt og skjellende, og befinner seg ofte på hender, . De vanligste stedene er ansiktet, overkroppen og eksem på hendene.

Atopisk eksem (barneeksem, atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende. I tillegg er det ofte også utslett i ansikt, på bryst, hender og andre kroppsdeler. Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med.


Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) . Jeg er veldig plaget med eksem på hendene. På dagtid klarer jeg somregel å holde det i sjakk med kremer, motstå kløing og unngå triggerne. Har hatt atopisk eksem på hendene i mange mange år og vært til hudlege. Jeg har fått blant annet ultra fiolett bad som skulle hjelpe haugevis av kremer.


I denne brosjyren omtales atopisk eksem og kontakteksem.

Atopisk eksem kalles ofte for barneeksem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg