torsdag 30. juni 2016

Halsbetennelse smittsomt

Den virus-forårsaka halsbetennelsen er det ingenting å gjøre med. Er en bakteriell halsbetennelse smittsom? Halsbetennelse (tonsilitt) er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier. Mistenker at det er forårsaket av virus i forhold til symptomer.


Innsendt av jente år Hei Halsbetennelser er forårsaket . Kyssesyke er veldig smittsomt (dråpesmitte), men de fleste er faktisk smitta allerede som små barn, og blir ikke spesiellt syke av viruset. Glemte å spørre legen om det i går, men hvor smittsomt er strepptokokker ?

Halsbetennelse (tonsillitt) er en betennelse i mandlene i svelget som gir vond hals og smerter når man svelger. Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Halsbetennelse er en infeksjon i mandlene som kan forårsakes av virus eller bakterier. Sykdommen rammer oftest barn og ungdom og er vanligst i vinterhalvåret . Halsbetennelse (tonsillitt, streptokokkhals) og skarlagensfeber.


Sykdommen er smittsom, men ikke så smittsom som de. Mange tror at man er mest smittsom før sykdommen bryter ut. Det finnes imidlertid noen unntak, for eksempel er .

Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Er det noen som vet om halsbetennelse smitter? Bør ejg da holde meg unna folk, eller smitter det ikke? Noen som vet om halsbetennelse er smittsomt? Spørs vel om halsbetennelsen er forårsaket av virus eller bakterier det.


Dette er grunnen til at forkjølelse og halsbetennelse med streptokokker kan oppstå samtidig. Halsbetennelse kan være smertefullt, men plagene går som regel over av seg selv i løpet av tre til fire dager. Det er noen tiltak som kan minske plagene mens . Du er smittsom noen dager til, men ikke smittsom lenger når du nærmer deg slutten på kuren. Strep hals er en infeksjon av området av halsen og mandlene, som er kjennetegnet ved kløe og smerte i området. Navnet i seg selv tyder på at patogenet er . Men halsbetennelse er vel ikke smittsomt?


Halsbetennelse er smittsomt, og må behandles med medisin. Virus-øyekatarr (viral konjunktivitt) er også smittsomt, spesielt visse. Apocillin (antibiotika mot blant annet bakteriell halsbetennelse) .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg