onsdag 8. juni 2016

Når kommer kolikk

Tilstanden starter 2-uker etter fødselen, og symptomene når ofte en topp uker etter fødselen. Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye mer enn babyer vanligvis gjør. Kolikk starter vanligvis når barnet er noen uker gammel og . Kolikk starter ofte når barnet er et par-tre uker gammelt, og varer typisk til ca.


Imidlertid kan det her forekomme avvik i begge retninger, . Lillesøster sover foreløpig heeele tiden så jg er veldig spent på om vi slipper unna kolikk denne gangen. Når dere har forsonet dere med at barnet har kolikk, kan dere trøste dere med at det kommer til å gå over av seg selv.

Det kan se smertefullt ut, men kolikk vil . En vanlig definisjon på kolikk er ”at et friskt barn gråter tre eller flere timer hver. Det vil si at barnet IKKE roer seg når man forsøker de vanlige tingene som . Barna er ofte utrøstelige når de har kolikk. Dette enzymet spalter melkesukker og derved kommer for mye melkesukker ut i tarmen noe som utvikler gass. Jenta mi var uker gammel når kolikken kom. Kiropraktor hjalp lite, men osteopat hjalp mye (tror vi).


Vi kaller det kolikk når barnet har skriketokter mer enn tre timer av gangen, og mer enn tre ganger pr. For når barnet er blitt tre måneder gammelt, blir det oftest slutt på kolikken.

Når fortvilede, utslitte foreldre kommer til legen eller annet fagpersonell med sitt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg