mandag 6. juni 2016

Vitamin d i mat

Helsedirektoratet økte nylig anbefalingene for inntak av vitamin i tråd. Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett . Vitamin D er helt nødvendig for å ta opp kalsium fra maten.

Kroppen din lager vitamin D i huden under påvirking av sollys. Vitamin D er et fettløselig vitamin som bidrar bl. Det er få matvarer som inneholder vitamin så for å oppnå et tilstrekkelig inntak anbefales det tilskudd av vitamin D i form av tran (ml pr dag).


Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig.

Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg . Kolekalsiferol finnes i noen animalske matvarer. Norske myndigheter anbefaler alle å ta tran eller vitamin D i dråpeform daglig fra ukers alder. Tran og fet fisk, som sardiner, makrell, torskerogn, sild og laks, er de matvarene som i størst grad bidrar med vitamin D i kostholdet.


Maksimums- og minimumsgrensen for vitamin D i kosttilskudd er økt . Vitamin-D i maten er ekstra viktig nå, fordi sola står for lavt på himmelen til at produksjonen av vitamin-D kan skje. Heldigvis finnes vitamin D i andre, litt mer smaksrike matvarer. Dette omfatter hovedsakelig produkter av animalsk opprinnelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg