fredag 24. juni 2016

Hva er kalium

Kalium (K) (engelsk: potassium) er et mineral som er viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Kalium er et mineral som finnes i mange matvarer og spesielt i frukt og grønnsaker, altså i matvarer vi rådes til å spise mer av. Store mengder lakris kan føre til for lite kalium i kroppen.


Kilder til kalium i kosten; Anbefalt daglig inntak . Det er mye kalium i frukten jeg spiser(nektariner, druer), og jeg lurer derfor hva det er og hva det er godt for? Kalium er et viktig næringsstoff som blant annet er bra for blodtrykket. Hva med avocado- og banansmoothie til lunsj?

Bare en håndfull inneholder mer kalium enn bananer. Kalium, metallisk grunnstoff, kjemisk symbol K, atomnummer 1 tilhører alkalimetallene. Den gamle betegnelsen pottaske (eng. pot ash) . Kalium er et mineral som er representert i det periodiske system av elementer med atomnummer 1 identifisert med symbolet K. Hva gjør det for deg, og hvordan kan du fordøye det?


Les vår kalium supplement guide for å få mer informasjon om dette avgjørende mineral. Kalium er vår viktigste intracellulære elektrolytt, og sentral for å. Karen til Kobalamin, vitamin B12; Dini til Irritabel tarm og hva du kan gjøre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg