mandag 20. juni 2016

Hiv medisin

Man har ennå ikke funnet en behandlingsmetode som helbreder hiv helt. Det finnes medisiner som kan bedre immunforsvaret eller hindre at immunforsvaret blir . Onsdag ble det klart at såkalt preeksponeringsprofylakse, eller PrEP, blir innført i Norge.

Medisinen Truvada bidrar i dag til å gjøre hivpositive . Ingen behandling kan helbrede hiv, men behandlingen har de senere årene blitt . Det er ikke farlig å ha ubeskyttet sex med en hiv-smittet person som tar sin daglige medisin og som går jevnlig kontroll hos legen, viser ny forskning. Den hiv-forebyggende medisinen Truvada skal tilbys homofile menn som ikke har fast partner.

Medisinen gjør at man kan ha ubeskyttet sex . Man kan være smittet med hiv (være hiv-positiv) i mange år uten å få aids. Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnit år fra smitten til utvikling av de . Medisinane mot hiv er så gode at folk ikkje er redde for å ha ubeskytta sex lenger. Det meiner Helseutvalget, som jobbar med helseopplysning . Med hiv-medisinen kan homofile menn ha ubeskyttet sex og likevel komme unna hiv-viruset.


Antiretrovirale medisiner eller ARV er medisiner som kan bremse formeringen av hiv-viruset i blodet, slik at utviklingen av aids kan holdes i sjakk og . Hiv smitter ved direkte kontakt (seksuelt eller via blod). Alle med hiv er smittebærere resten av livet, selv om de bruker medisiner.

Det er oppdaget en variant av hiv-viruset som gjør at pasientene utvikler aids dobbelt så raskt. Hiv-viruset har ennå ikke avslørt alle sine . Hiv-forsker: – Kan være nyttig i det videre arbeidet. Frøland sier til Dagens Medisin at det er rimelig å anta at terapeutiske vaksiner av typen . USAs mest forhatte mann satte opp prisen på aids-medisin med mer enn. Nyheten om det mulige danske HIV-gjennombruddet er blitt tatt i mot med stor. Med moderne HIV-medisiner kan pasienter i dag leve nesten . Over millioner mennesker lever med hiv-smitte.


Hiv angriper immunforsvaret, og fører til at motstanden mot infeksjoner blir svekket. Hiv-infeksjon kan utvikle seg videre til aids, en livstruende sykdom som . Hiv, virus som hører til gruppen retrovirus. HIV-infeksjon kan føre til svikt i immunologiske forsvarsmekanismer.


HIV-infeksjon er infeksjon med viruset hiv, som kan føre til svikt i immunologiske forsvarsmekanismer. Når kronisk hiv-infeksjon gir et så nedsatt . En av fem klinikker i Sør-Afrika er i ferd med å gå tomme for medisiner som forlenger livene til hivsmittede. Nesten en halv million mennesker er rammet, ifølge .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg