onsdag 22. juni 2016

Keloid arr

Hypertrofiske arr er fortykket arrdanning innenfor grensene til den opprinnelige skaden. Keloid defineres som arrdanning utover den opprinnelige grensen for . Oversiktsartikkel - Hypertrofiske arr (fig 1) er fortykket arrdanning innenfor grensene til den primære skaden.

Keloide arr er ofte større enn det opprinnelige såret. I sjeldne tilfeller kan en person få keloid arrdannelse på et større område av kroppen. Informasjon om ulike behandlinger for keloide arr.


Oslo Hudlegesenter tilbyr behandling av keloide arr med kenacort injeksjon.

Noen danner mindre pene arr enn andre og dette er ofte genetisk betinget. Keloid arr, også kjent som keloider, er arr som vokser ut av kontroll, vokser store og utstående utover grensene for den opprinnelige sår. Jeg lurer på om det finnes noen her inne som har noe kunnskap eller erfaring fra keloide arr.


Keloider er en opphoping av arrvev på huden sår, utover. Keloider kan variere i størrelse fra en til flere centimeter.

Det finnes ingen behandling som gjør keloider eller hypertrofiske arr om til normal hud. En bør være svært forsiktig med å skjære dem bort. Hudområder med stor spenning (strekk) i huden får mere arr. Duoderm) reduserer hardheten i arret og gir mindre kløe på grunn av . Keloider er en type grodde arr som kan være forårsaket av en type hud traumer eller sårskader, inkludert brannskader, kirurgiske snitt, tatoveringer, piercinger, . En keloid arr er et arr som føles tøft og er hevet over overflaten av huden.


Toppen av arret er glatt og kan se rosa, rødt eller lilla i fargen. Noen som har fått behandlet keloid - sånne arr som utvikler seg til pølser i huden? Jeg har et stygt arr som bare blir større og. Et arr består av bindevev, dette gjør at huden i et arr er svakere og mindre elastisk enn normal hud.


Et arr vil i starten være rødt, litt hardt og det hever seg ofte . Det er med andre ord det arret som lages med vilje, ganske enkelt fordi man velger å få en piercing. De to andre typene kalles hypertrofiske arr og keloid arr. Kolloidalt (keloid) arr - er feil sammensmelting av sårkantene som følge av. Kolloidalt arr bildet er vist nedenfor, kan øke i størrelse og den . Hei Keloid kan av og til være vonde, som oftest går det over etter en stun men noen er plaget med smerter lenge.


Den du sannsynligvis har er såkalt hypertrofisk arr. Det vil si opphøyd og noe rødt arr i behandlet område.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg