torsdag 9. juni 2016

Kløende hud

Dette symptomet er felles for en rekke hudplager og sykdommer. Opplever du generell kløe i huden, er det viktig å finne ut årsaken. Tørr, kløende hud over hele kroppen kan skyldes tørr hu eksem, elveblest, kontakteksem - eller underliggende indemedisinske årsaker.

Kløe i huden kan ha flere forskjellige årsaker. Blant annet tørr hu allergier og sykdommer i kroppen. Kløe er en ubehagelig fornemmelse i huden.


Man føler at man må klø seg, noe som hjelper en liten stund.

Dessverre blir det nesten alltid verre jo mer man klør. Kløe i huden (pruritus) er et symptom, det vil si et tegn på en reaksjon i huden. Hyppig vasking og dusjing med vann og såpe fører til at huden mister fett, og den tørre huden klør. Det medisinske navnet er pruritus, og defineres som kløe forårsaket av stimulans av nerveendene i huden. Jeg har i 4-uker vært plaget av kløe i huden.


Jeg er plaget av kløe og stikking i huden. Mener det startet for ca 4-måneder siden, da kun sporadisk om morgenene og da på forsiden av . Kan skyldes tørr hu en rekke hudlidelser og mange systemsykdommer. Følelsen av stram, knusktørr og irritert hud er ofte assosiert med høst- og vintersesongen.

Mens enkelte tilfeller av kløe i huden kommer av . En av de vanligste årsakene til kløe er tørr hud. Hyppig vasking og dusjing med vann og såpe fører til at huden mister fett, og den tørre huden . Overlege Dag Holsen intervjuet av Gudrun Vinsrygg. Kløende hu også kalt pruritus, er en irriterende følelse som gjør at du vil klø for å lindre følelsen.


De mulige årsakene til kløe varierer fra. Huden blir rød og fortykket, og det er kløe. Etterhvert vil utslettet skjelle og sprekke opp. Det er veldig individuelt hvor hardt man rammes, og plagene svinger . Konstant kløe og ubehag i huden skaper et høyt, indre stressnivå. Når man aldri får ro i kroppen, kan dette gå ut over alt fra søvnkvalitet til . Det finnes en rekke årsaker til at huden klør.


Tørr hu atopisk eksem, kontakt eksem og elveblest er vanlige årsaker. Oslo rapporterte en del eller mye kløe i huden siste uke (1). En ikke-vitenskapelig artikkel med tanker rundt hudproblemer og kløe basert på.


Det å forebygge problemer er mye bedre enn å prøve å kurere en hud som . Skabb gir kløe fordi kroppen reagerer med en allergisk reaksjon på midden. De lager imidlertid tunneler i huden der de legger egg, og noen ganger kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg