onsdag 8. juni 2016

Ørebetennelser

Mellomørebetennelse er det medisinske navnet på ørebetennelse. Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret. Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte fryktelig vondt når det skjer.

Kraftig mellomørebetennelse skyldes ofte bakterier, mens lette tilfeller ofte skyldes virus. Antibiotika er viktige og effektive medisiner i behandling av infeksjoner som skyldes bakterier. Uriktig bruk av antibiotika kan føre til . Den er i utgangspunktet ufarlig, men kan i enkelte tilfeller gi varig hørselstap. Betennelsen sitter i mellomøret og er en forsvarsreaksjon for å bekjempe bakterier . De vanligste variantene er akutt og sekretorisk mellomørebetennelse.


Den akutte kommer ofte etter en forkjølelse. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Når voksne får øreplager dreier det seg oftest om eksem i det ytre øret.


Mange barn får sjeldnere mellomørebetennelse hvis de kutter kumelk og søtmelksprodukter, som hos mange . En femdel av befolkningen under år har et gjennomsnittlig moderat hørselstap på rundt dB etter å ha hatt gjentatte ørebetennelser. Forkjølelsesviruset angriper slimhinnene i øret. Har hatt flere tilfeller der det har rent masse grønn seig væske ut av ørene hans, er det en ørebetennelse han har da?

I likhet med når vi mennesker får ørebetennelse er . Helt siden Bendik var et halvt år, har han hatt gjentatte ørebetennelser. Nå er han tre år, og har fått lagt inn dren for andre gang. Akutte ørebetennelser er meget vanlig på våre hunder.


Det viser seg ved at hunden begynner å riste på hodet og krafse seg mot ørene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg