onsdag 29. juni 2016

Langvarig hoste etter forkjølelse

Men så klart, begynner det nå ikke å avta ettehvert, så lar . Hoste som varer mer enn fire uker etter en forkjølelse, bør undersøkes. Langvarig hoste fører i seg selv til at slimhinnene blir så irritert at man . Ved sterk eller langvarig hoste, smerter i brystet eller pustevansker. En akutt bronkitt kommer gjerne etter en forkjølelse eller influensa, men ikke nødvendigvis. Det kommer gjerne etter en vanlig forkjølelse, særlig hos røykere, sier Kari.


Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det . Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger. Langvarig hoste i etterkant av en forkjølelse kan jo ofte være tegn på at det har utviklet . Inntil seks - åtte uker med hoste, som eneste vedvarende symptom, etter en. Langvarig natthoste er et av de vanligste symptomene på astma, forklarer hun. Hosten er gjerne tørr og grov, og forekommer ofte i slutten av en forkjølelse.


Symptomene kan være langvarig hoste, feber som kommer og går og vekttap. Jeg har en vedvarende hoste som plager meg døgne. Jeg ble en smule forkjølet (eller så antok jeg) for ca mnd siden, like før jeg ble.


Samtidig røyker han fast, men etter et besøk eller to hos legen, så fant de ut at han har fått astma. Særlig hos voksne er langvarig tørrhoste det vanligste symptomet. Hoste er vanlig under og etter ordinære luftveisinfeksjoner. Ved langvarige infeksjoner og ved slutten av uskyldige kortvarige infeksjoner er det som regel noe . Tørrhoste, spesielt om natten, er også vanlig.


Etter hvert kan det komme opp slim ved hoste. Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg