torsdag 29. september 2016

Atopisk hud

Atopisk eksem er en kronisk, tilbakevendende hudbetennelse (dermatitt) av ukjent årsak karakterisert ved tørr og kløende hud og med utslett fortrinnsvis i . En del av de som har atopisk eksem får senere også problemer med slimhinnene i form av astma, . Atopisk eksem kalles ofte for barneeksem.

Det er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Atopisk eksem (også kalt barneeksem eller atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem, men . Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med et svært varierende sykdomsforløp.

Forekomsten er størst blant barn, og cirka 15- opplever å ha hatt atopisk . Atopisk eksem er en svært vanlig hudsykdom som rammer 10- av befolkningen. Våre hudleger er aktive i forskning på sykdommen. For dager siden - Atopisk eksem, konstitusjonelt betinget eksem som oftest debuterer i barnealder. Atopisk eksem er knyttet til øvrige atopiske sykdommer som . Atopisk eksem, også kalt barneeksem og atopisk dermatitt, er en av de vanligste formene for eksem.


Ved atopisk eksem blir huden tørr, kløende og betent. Atopisk eksem kalles også atopisk dermatitt eller barneeksem og er en kronisk, kløende hudsykdom, som er knyttet til de andre atopiske sykdommene astma og . En av de vanligste er atopisk eksem (ofte brukes også navnet ”barneeksem”).

Atopi er et medfødt anlegg for atopiske sykdommer, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg