mandag 26. september 2016

Akutt mellomørebetennelse

Mellomørebetennelse er vanlig blant småbarn, og det kjennetegnes ved smerter i øret i forløpet av en forkjølelse. Mellomørebetennelse, fellesbetegnelse for betennelsessykdommer i mellomøret. Mellomørebetennelse forekommer i akutt og kronisk form.

Mellomørebetennelse er en infeksjon i slimhinnen i mellomøret. Det kan gi store smerter, men vil hos de aller fleste gå over av seg selv eller . Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse. De fleste blir bedre etter et par dager, men antibiotika .

Akutt mellomørebetennelse helbredes spontant i omkring av tilfellene, og man kan derfor oftest avvente antibiotikabehandling 1–døgn. Kraftig mellomørebetennelse skyldes ofte bakterier, mens lette tilfeller ofte skyldes virus. Symptomer på dette er stort sett hørselstap eller trykkfornemmelse i øret. Man kan også få en akutt mellomørebetennelse med virus eller . Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret.


Viral eller bakteriell mellomørebetennelse. Av bakterielle agens dominerer pneumokokker, Haemophilus influenzae og Moraxella catarrhalis . De vanligste variantene er akutt og sekretorisk mellomørebetennelse. Den akutte kommer ofte etter en forkjølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg