tirsdag 6. september 2016

Hva er matforgiftning

Matforgiftning er en sykdom med kvalme, oppkast, magesmerter, diaré og noen ganger feber. Hva er forskjell på matforgiftning og omgangssyke? En av fem nordmenn blir matforgiftet hvert år. Matforgiftning eller næringsmiddelbåren intoksikasjon er en akutt.


Hva gjelder matforgiftninger, kan det slås fast at Norge – som en del av . Matforgiftning skyldes at bakterier kan formere seg i store mengder fordi mat blir håndtert dårlig, varmebehandles for lite eller lagres utilfredsstillende. Symptomene på matforgiftning kommer akutt 1- timer etter inntak av.

Avhengig av hva du har fått i deg, kan det også oppstå frysninger og . Matforgiftning eller matbåren sykdom er all sykdom som inntreffer som et resultat av matinntak. Felles for sykdommene er at de forårsakes av gifter som . Av og til blir ordet matforgiftning brukt om infeksjoner og da kan det smitte, men. Har prøvd å lese litt om matforgiftning, men det står stort. Det har trolig skjedd en type matforgiftning, sier avsnittsleder Rune. Matinfeksjon kan være mer langvarig og alvorlig enn matforgiftning som ofte går over.


Hva skyldes matforgiftning og hva er symptomene? Hva skiller egentlig symptomene ved omgangssyke fra matforgiftning?

Jeg tipper på matforgiftning, jeg hadde ikke spist reker som har vært .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg