onsdag 7. september 2016

Kalium kalsium

En vanlig misforståelse er å blande KALIUM og KALSIUM. Kalium er et viktig næringsstoff som blant annet er bra for blodtrykket. Kalium er et mineral, og må ikke forveksles med kalsium som er kalk.

Både kalium, natrium og kalsium kalles, i likhet med metallene, kationer i vandig løsning fordi de har positiv ladning. De bindes i salter med anioner som klor . Kalium (K) (engelsk: potassium) er et mineral som er viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Jeg lurer på om det er en forskjell fra vanlige celler og nerveceller mtp kalium og kalsium?

Et kosthold rikt på kalium fra frukt og grønt, men også magnesium og kalsium reduserer blodtrykket. De fleste matvarer inneholder kalium og det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å tenke på kaliuminntak, kroppen regulerer det selv gjennom å velge . Forhøyet kalium er et ganske vanlig - i unntakstilfeller mulig livstruende - problem som oftest forekommer hos pasienter med kronisk nyresvikt. Har prøvd å det, men det det var ikke lett.


Natrium trekker blodårene sammen og øker blodtrykket, mens kalium, magnesium og kalsium får blodårene til å slappe av.

Mineraler er nødvendig for at kroppen skal fungere riktig. Begge disse utføre bestemte oppgaver som . Kalsium, kalium og magnesium sammen inne i kroppen. Det er viktig å finne den rette balansen for hver av disse for optimal absorpsjon. Kalsium (ca. av total mengde mineralstoff), fosfor (ca. ), kalium, svovel, natrium, klor og magnesium er de mineralstoffene som finnes i størst mengde i . Det motvirker insulinresistens og dermed forbedres sukkerforbrenningen. Denne pumpen trenger magnesium for å fungere ordentlig.


Kalsium ikke kalium som står oprinnelig - men jeg klarer ikke å rette det - nå har . Natrium, kalium og klor betegnes både som mineraler og elektrolytter. Her vil jeg gå inn på mekanismene som ligger til grunn for nyrenes regulering av kalium, kalsium, fosfat og magnesium, som alle er viktige . Urbase Extra er et basisk tilskudd som består av de basiske hovedmineralene; kalium, magnesium, kalsium og natrium. Sammenlign tilbud på Kalium kalsium i kategorien Kalsium fra en rekke nettbutikker samlet på ett ste og spar penger på ditt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg