onsdag 21. september 2016

Smerte i nakken

Med nakkesmerter menes smerter i nakkeregionen, det vil si øvre del av rygg,. Smertene stråler ofte fra nakken til naboområder som hode, skulder og arm . Nakkemyalgi er betegnelsen på en tilstand med kroniske smerter i nakken og hvor man ikke finner andre årsaker enn spent og smertefull muskulatur.

Du kan oppleve at det går over av seg selv, vanligvis etter en uke. Nakkestivhet og smerter kan stamme fra en betennelsesreaksjon i nakken som igjen kan oppstå som følge av en akutt overbelastning på sener, muskler . Akutte nakke smerter er vanlig etter whiplash, slag eller fall. Jeg skulle bare snu på meg og så hogg det til i nakken min”, eller ”jeg våknet i dag tidlig og kunne .

Stress og spenninger over tid; Tiltagende stivheter med nedsatt bevegelse; Strålende smerte fra nakken til skulderbladene eller ut i armene; Nakken kjennes . Gir i seg selv ingen eller bare moderate plager i form av dumpe smerter i nakken med utstråling til skuldrene og øvre del av armene. Nakkevondt kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt nakkevondt vil si at personen har hatt vondt i nakken i . Nakken låser seg plutselig og blir stiv og smertefull.


Smerten sitter ofte i et bestemt punkt i nakken; Hodet holdes på skakke . Nakkesmerter er en svært vanlig muskel- og skjelettlidelse. Smerter i nakken dreier seg som regel om belastningskader på muskler, leddbånd .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg