mandag 19. september 2016

Øre betennelse

Mellomørebetennelse er det medisinske navnet på ørebetennelse. Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret. Antibiotika er viktige og effektive medisiner i behandling av infeksjoner som skyldes bakterier.

Uriktig bruk av antibiotika kan føre til . Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte fryktelig vondt når det skjer. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Betennelse i det ytre øre er en betennelse eller et eksem i huden i øregangen.

Når voksne får øreplager dreier det seg oftest om eksem i det ytre øret. Den er i utgangspunktet ufarlig, men kan i enkelte tilfeller gi varig hørselstap. De vanligste variantene er akutt og sekretorisk mellomørebetennelse.


Den akutte kommer ofte etter en forkjølelse.

Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men det kan også bli . Slimhinner kan få hevelser når man er forkjølet og mellom mellomøret og . Mange barn får sjeldnere mellomørebetennelse hvis de kutter kumelk og søtmelksprodukter, som hos mange . Forkjølelsesviruset angriper slimhinnene i øret. Betennelse i ytterøret rammer mellom 0og 20nordmenn hvert år.


Otinova ørespray er reseptfritt, og både behandler og forebygger betennelse. Hvis du får kløe og irritasjon i øret etter mye bading og dykking kan det være at du bar fått ørebetennelse - ekstern otitt. Det er en ufarlig, men ofte en kompleks . Over halvparten av alle barn får mellomørebetennelse en eller flere ganger før 4-årsalderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg